Studija slučaja: Vertex star - PD&MC, Inventor i Vault Professional

 

Klijentov izazov

VERTEX STAR doo je osnovan 2004. godine kao preduzeće za projektovanje i inženjering mašina i opreme za čeličane i valjaonice.

„Naši klijenti su vodeće kompanije u tehnologiji za industriju čelika: Badische Stahl Engineering, Primetals, Danieli, SMS Concast, BK Services, itd.“, kaže Nenad Božić vlasnik i direktor kompanije VERTEX STAR.

„Mi smo iskusni i napredni korisnici Autodesk proizvoda za mašinstvo. Kolege iz kompanije TeamCAD su nam predočile mogućnosti za unapređenje naših procesa, što nas je, naravno, motivisalo da uđemo u projekat unapređenja na kome nam je TeamCAD ključni partner.“

 

Ciljevi projekta

„Naše glavno iskustvo je vezano za upotrebu Autodesk softvera Inventor i Vault. Koristimo parametarski 3D dizajn i proizvodimo crteže sa automatskim BoM-ovima, što je ključna karakteristika za našu produktivnost i kvalitet.“

„Ključni izazov je bila tranzicija sa jednog sistema na drugi, i to smo obavili za jedan vikend, bez prekida glavnih inženjerskih procesa“, dodaje Božić.

 

Rešenje

„Prelaskom na Vault Professional, dostigli smo viši nivo organizacije i bezbednosti CAD podataka. Možemo koristiti radne grupe, objavljivati crteže, vršiti revizije bez zabune i vrlo lako organizovati rezervne kopije podataka.“

PD&MC je paket programa koji nam je izuzetno koristan. Periodično koristimo Inventor sa Nastranom za osnovnu FEM analizu, Navisworks za pregled velikih projekara i Autodesk Mechanical za osnovne kalkulacije tipičnih mašinskih elemenata“.

 

Poslovni ishod

„Skratili smo vreme razvoja novih konstruktivnih rešenja, i to nam je povećalo konkuretnost kod postojećih klijenata, kao i kod pridobijanja novih.“

 

Zaključak

„U budućnosti planiramo podizanje nivoa kompetancija naših zaposlenih, kada je u pitanju korišćenje Autodesk proizvoda.“

„Imamo veoma snažnu podršku našeg Autodesk partnera, kompanije TeamCAD, koja je ključni faktor za korišćenje Autodesk proizvoda sa najboljom praksom. TeamCAD je značajan oslonac u našem poslovanju“, završava Božić.

 

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi softvera Inventor ili kurseva, možete nas kontaktirati putem telefona 011 301 50 43 ili kontakt forme.

Ako ste zainteresovani za pisanje studije slučaja o saradnji i upotrebi Autodesk softvera, obratite nam se na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


© 2024 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.