Izašao je novi AutoCAD 2021

Kao i svake godine, proleće je vreme kada izlaze nove verzije Autodesk programa. Izlazak novih verzija programa AutoCAD 2021 sa specijalizovanim alatima (Architecture, Electrical, Mechanical, Plant 3D, Map 3D, MEP, Raster Design) i AutoCAD LT 2021, najavljuje izlazak novih verzija drugih Autodesk programa, koje očekujemo u predstojećem periodu.

AutoCAD 2021 šta je novo
Nove karakteristike programa AutoCAD 2021:

Istorija u crtežima - Mogu se videti promene napravljene u crtrežima tokom vremena. Mogućnost da se automatski dobije uvid u promene kada se porede prethodne verzije sa aktuelnim crtežima.
Poređenje eksternih referenci (Xref) - Poređenje dve verzije spoljašnjih referentnih datoteka i primena izmena bez napuštanja aktuelnog crteža.

Povezivanje sa prostorom za skladištenje na cloud-u - Pristup bilo kojoj DWG datoteci kod vodećih pružalaca usluga skladištenja na cloud-u kao što su Microsoft OneDrive, Box, DropBox i sada Google Drive.

AutoLISP unapređenja - Uređivanje i ispravljanje AutoLISP datoteka sa AutoCAD-om koristeći novi dodatak za Microsoft Visual Studio Code. AutoLISP sada u potpunosti podržava Unicode znakove.

Unapređenje brzog merenja - Izbor “Quick” u komandi MEASUREGEOM sada prikazuje izračunate vrednosti za površinu i obim u 2D crtežima.

Unapređenja u paleti sa blokovima - Korisnik može ostati povezan sa svojim sadržajem blokova – bilo kada, bilo gde. Omogućeno je efikasno ubacivanje blokova iz kartice Libraries na desktopu ili iz AutoCAD web app.

Unapređenja grafičkih perfomansi - Pomeranje, zumiranje i okretanje je brže u realnom vremenu sa više jezgarnim procesorima. Automatsko regenerisanje crteža.

Odsecanje i produžavanje - Odsecanje i produžavanje objekata (EXTEND-TRIM) je pojednostavljeno – podrazumevani „Quick” mod automatski bira sve moguće granice.

Unapređenja na komandi REVCLOUD – Moguća je izmena veličine luka revizionog oblačića sa novom komandom REVCLOUDPROPERTIES.

Presecanje objekata sa jednom tačkom - Razdvaja liniju, luk ili otvorenu poliliniju na dva objekta u izabranoj tački koristeći novu komandu BREAKATPOINT.

TeamCAD, kao odgovor na novonastalu situaciju zbog brzog globalnog širenja virusa COVID-19, najavljuje seriju besplatnih webinara na najrazličitije teme, između ostalog i šta je to novo u pojedinim Autodesk programima. Prvi u nizu je ADVANCE STEEL CUSTOMIZATION WEBINAR - TEAMCAD TEMPLATE 2020 koji će se održati u petak, 27. marta 2020. godine u 10 časova. Ukoliko ste zainteresovani, molimo Vas da se prijavite putem ovog linka. Učešće na webinaru je besplatno, a broj mesta ograničen. Više detalja o webinaru pročitajte ovde.


Vest pripremio: Nedeljko Šovljanski, M.Sc.Mech.Eng., Autodesk MFG Application Engineer

Korisna adresa

Pročitajte i: Stigao je novi 3ds Max 2021!

 


© 2020 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.