POKLANJAMO: TeamCAD radni tok kroz Dynamo za neuniformne podele u Revitu

Dynamo radni tok za neuniformne podele u Revitu

Veliko nam je zadovoljstvo da podelimo sa našim prijateljima, saradnicima, klijentima i svim zainteresovanima besplatan radni tok kroz Dynamo, 3DS Max i Revit, koji je razvio naš kolega Igor Lekić, mast. inž. arh, Senior Autodesk Application Engineer, Silver Autodesk Certified Instructor, Certified Revit Professional, Certified 3DS Max Professional.

Revit je odličan softver za projektovanje, ali mu nedostaju alati za formiranje neuniformnih podela na oblicima. Često se veruje da fluidni oblici nisu mogući u Revitu, da su projektanti ograničeni ovim alatom. Nasuprot Revitu, smatra se da se takvi oblici mogu jednostavno napraviti u 3DS Max-u. U skladu sa ovim činjenicama formirali smo radni tok koji spaja dobre osobine oba softvera. Ovaj radni tok omogućava projektantima da slobodu iz 3DS Maxa prenesu u potpuno parametarsko BIM okruženje Revita. Radni tok koji smo napravili sadrži Dynamo, koji u ovom slučaju predstavlja vezu između 3DS Max-a i Revita.

Dynamo je okruženje za grafičko programiranje koji omogućava prilagođavanje radnih tokova u projektovanju. Instalira se kao deo programa Autodesk Revit, Autodesk Civil 3D ili Advance Steel. Radni tok koji je TeamCAD ovde pripremio koristi Dynamo za Revit, a sastoji se iz nekoliko koraka:

- Pravljenje modela u 3DS Maxu
- Izvoženje koordinata svakog temena poligona
- Otvaranje / Pravljenje Revit projekta
- Uvoženje / pravljenje adaptivne familije u Revitu
- Izvršavanje Dynamo skripte

 

Kroz celokupan TeamCAD radni tok poklanjamo:

- 3DS Max model – primer geometrije
- 3DS Max skriptu
- Dynamo skriptu
- Revit template
- 5x Revit familija
- Uputstvo za korišćenje radnog toka

 

Na TeamCAD konferenciji 2019, naš kolega Igor Lekić, održao je masterclass gde je predstavio ovaj radni tok. Pogledajte snimak masterclass predavanja

Za izradu ovog radnog toka, korišćeni su sledeći programi/dodaci koji se sadrže u Autodesk Architecture, Engineering and Construction (AEC) kolekciji:

- 3DS Max,
- Autodesk Revit,
- Dynamo for Revit.

 

>> UPUTSTVO << Video i objašnjenje TeamCAD radnog toka za formiranje neuniformnih podela u Revitu, možete pogledati ovde.

>>PREUZIMANJE<< Molimo sve zainteresovane da ostave svoje podatke na ovom linku, i da potom prate uputstva za preuzimanje fajlova.


© 2024 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.