TeamCAD webShop   +381 (0)11 3015043 / 3131864        

 

Vesti

TEAMCAD ODRŽAO BESPLATNU RADIONICU ZA PROGRAM AUTODESK INVENTOR U KOMPANIJI UNIPROMET D.O.O.

Besplatna radionica za program Autodesk Inventor realizovana je početkom aprila 2018. godine u prostorijama kompanije Unipromet d.o.o. u Čačku.

Polaznici radionice su uz pomoć Miodraga Antića, Autodesk inženjera tehniče podrške, imali priliku da se upoznaju sa novim alatima za projektovanje kao i da dobiju odgovore na pitanja u vezi sa problemima sa kojima se susreću u praksi. 

Zahvaljujemo se učesnicima radionice na aktivnom učešću i saradnji. 

TeamCAD nastavlja sa organizacijom zanimljivih i korisnih radionica kao i Autodesk kurseva u narednom periodu.

Izašao je novi Revit 2019

Autodesk je počeo sa objavama novih verzija svih programa, poslednji u nizu je Revit 2019. Nova verzija Revita donosi mnoga poboljšanja iz različitih oblasti. Od najtraženijih funkcija implementirane su sledeće opcije:

 • Tabovi za prikaze – moguće je organizovati otvorene prikaze uz pomoć tabova. Ova opcija olakšava pregled otvorenih prikaza, a pritiskom na X dugme moguće je ugasiti željene prikaze.
 • Prikazi se mogu postaviti izvan Revit aplikacije – jedna od komandi na koju se najviše čekalo. Omogućava olakšan rad sa radnim stanicama koje koriste više monitora. Sada je moguće određene prikaze otvoriti paralelno sa Revit aplikacijom.
 • Prikaz nivoa u 3D okruženju – od verzije 2019 moguće je prikazati nivoe u 3D okruženju, kako korisnik ne bi morao da se vraća na 2D prikaze radi njihove korekcije.
 • Dodata perspektiva u 3D prikaze – Do verzije 2019 Revit je zahtevao postavljanje kamere kako bi se aktivirala perspektiva, u poslednjoj verziji ovog programa moguće je menjati način prikaza iz aksonometrijskog u perspektivni bez promene okruženja.
 • Dvostruke šrafure – mogućnost primene dve različite šrafure na istom elementu koje pružaju veći izbor za grafičku prezentaciju 2D crteža.
 • Uslov „Or“ je dodat filterima prikaza – dodatak uslova „ili“ u kombinaciji sa postojećim uslovom „i“ (eng. AND) omogućava stvaranje složenijih filtera prikaza.
 • Proširena je postojeća baza tipskih veza koje se mogu definisati parametrima kroz dialog box i dodata mogućnost definisanja korisničkih veza.
 • Dodata je mogućnost modelovanja čvornih limova, spojnih sredstava (zavrtnjeva, ankera, varova) kao i mogućnost ukrajanja elemenata koristeći odgovarajuće karakteristike (Features).
 • Dodata je mogućnosti modelovanja savijenih armaturnih šipki , na osnovu oblika elementa u koji se armatura postavlja.
 • Oznaka za pravac cevi ili kanala – simbolom se prikazuje pravac vertikalne promene visine.
 • Podela hidrauličnih instalacija – Složene mreže hidrauličnih instalacija je moguće podeliti na primarne, sekundarne i tercijarne grupe.
 • Pumpe u paralelnom radu – definisanje i podešavanje parametara pumpi u paralelnom radu, pri proračunima sistema.
 • Manja poboljšanja MEP Fabrication objekata – uvedena su manja podešavanja vezana za MEP Fabrication modele, vezano za povezivanje konektora, automatizaciju povezivanja, izvoz elemenata, promene veličine...

Za više informacija o novim funkcijama u Revitu 2019 možete pogledati video materijal na sledećem linku. 

TeamCAD organizuje kurs Autodesk Maya u Beogradu

TeamCAD kao autorizovani Autodesk trening centar (Autodesk Authorised Training Center) organizuje kurs Autodesk Maya u Beogradu. 

 • Početak kursa:    utorak 17. april 2018. godine
 • Završetak kursa: utorak 8. maj 2018. godine 
 • Cena kursa:        250 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja. Na cenu treba dodati PDV u iznosu od 20%.
 • Popust: popust od 20% se odnosi na rane prijave izvršene do 12. aprila 2018. godine do 16:00 h
 • Fond časova:      24 školska časa sa sertifikovanim Autodesk instruktorom
 • Dinamika održavanja kursa: 4 školska časa u terminima utorak / petak od 10:00 do 13:30 h.

Termin

Naziv

Datum

Vreme

Školskih časova

I

Autodesk Maya

17/04 (utorak)

10:00 – 13:30

4

II

Autodesk Maya

20/04 (petak)

10:00 – 13:30

4

III

Autodesk Maya

24/04 (utorak)

10:00 – 13:30

4

IV

Autodesk Maya

27/04 (petak)

10:00 – 13:30

4

V

Autodesk Maya

04/05 (petak)

10:00 – 13:30

4

VI

Autodesk Maya

08/05 (utorak)

10:00 – 13:30

4

 

Ukupno časova:

24

Cena podrazumeva obuku u TeamCAD – Autodesk trening centru na Novom Beogradu

Sertifikat: Posle praktičnog polaganja ispita polaznik dobija Autodeskov sertifikat u PDF formatu na engleskom jeziku o odslušanom kursu sa jedinstvenim brojem koji važi u celom svetu.

Molimo Vas da potvrdite prisustvo na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

TeamCAD zadržava pravo da otkaže kurs ukoliko ne bude dovoljno prijavljenih polaznika.


Lokacija: TeamCAD, Novi Beograd
Bulevar Mihaila Pupina 10V / II sprat / apt. 224
11070 Novi Beograd

 

AutoCAD Civil 3D 2018.2

Nedavno je objavljeno drugo izdanje AutoCAD Civil-a 3D 2018.2 i sadrži nekoliko veoma dobrih i korisnih poboljšanja. 

 • Elementi u profilu mogu se crtati sa leve strane na desno ali i sa desne strane na levo.

   

 • Nove funkcije kod generisanja pruga.
 • Bolja kontrola izgleda 3D solida.

 

 • Novi cevovodi kod mreže pod pritiskom.
 • 64 nova subassemblies u pkt formatu.

 

Više detalja o poboljšanjima u AutoCAD Civil-u 3D 2018, mogu se pogledati na sledećoj adresi.

 

 

Autodesk Inventor - upotreba komande iCopy

Na sledećoj adresi može se videti upotreba komande iCopy. Korišćenjem ove komande značajno se može ubrzati proces projektovanja proizvoda kao i brze izmene istog na zahtev kupca.

 

Izašao je novi Autodesk Vault 2019

Pred nama je nova verzija Autodeskovog rešenja za upravljanje tehničkom dokumentacijom.

Od značajnijih novina izdvajamo sledeće:

Shared Views: Ova opcija je prvi put predstavljena u verziji Vault 2018.1 i čine je alati za komunikaciju između članova tima koji rade na jednom projektu ili bilo koje treće zainteresovane strane. Komunikacija se obavlja kroz 2D ili 3D prikaze, u okviru Cloud alata. Za pregled tako podeljene dokumentacije, nije neophodan Autodesk Vault. Može se koristiti web browser ili neka od dostupnih mobilnih aplikacija.

U okviru prikaza moguće je upisati i ucrtati napomene koje se automatski prikazuju svim zainteresovanim korisnicima. Ovako generisana dokumentacija se čuva samo ograničen vremenski period, osim ako administrator ne produži životni vek iste.

Autodesk Drive: Vault 2019 omogućava razmenu dokumentacije izvozom podataka na Autodesk Drive (online lokacija za čuvanje podataka), kroz već postojeću funkciju Pack and Go. Na ovaj način tehnička dokumentacija se može jednostavno predati trećoj strani, bez ograničenja koja donose do sada korišćene tehnike (maksimalna veličina priloga u email-u npr.).

Project Sync: Ovo je dugo očekivana funkcija koja omogućava sinhronizaciju podataka između Vault korisnika u okviru jedne kompanije i spoljne saradnje. Sada, u slučaju da Vault korisnik sarađuje sa nekom drugom kompanijom na određenom projektu, ne mora da dodeljuje pristup Vault serveru, već koristi postojeća cloud rešenja za sinhronizaciju podataka. Vault administrator definiše kriterijume po kojima će se deliti podaci, koji se ručno ili automatski sinhronizuju sa online cloud lokacijom. Spoljna saradnja pristupa podacima na cloud lokaciji i čuva izmene na istoj. Razmena podataka između programa Autodesk Vault i cloud lokacije može biti jednosmerna ili dvosmerna.

Korisnički definisane uloge: U verziji 2018 predstavljene su tri nove korisničke uloge: Project Administrator, Security Administrator i Configuration Administrator. Kao i postojeće uloge, i ove navedene su bile unapred definisane, i nije bilo moguće izmeniti prava koja određena uloga donosi.

Od 2019 verzije, moguće je napraviti korisnički definisane uloge (Custom Role) i po potrebi definisati opšta prava i prava pristupa.

 Korisna adresa

 

TeamCAD održao besplatnu radionicu za program Autodesk Inventor u kompaniji PPT Inženjering

U prostorijama kompanije PPT inženjering u Beogradu, 23.03.2018. godine, održana je besplatna radionica za program Autodesk Inventor.

Polaznici radionice su imali priliku da se upoznaju sa alatima za projektovanje kao i da dobiju odgovore na pitanja u vezi sa problemima sa kojima se susreću u praksi. Uz pomoć Miodraga Antića, Autodesk sertifikovanog instruktora i Autodesk inženjera tehniče podrške, polaznici su došli do rešenja pomenutih problema.

Zahvaljujemo se učesnicima radionice na aktivnom učešću i saradnji. 

U narednom periodu planiramo organizovanje sledećih kurseva i radionica: 

Kurs Revit Architecture – osnovni nivo od 11. aprila u Novom Sadu
Kurs Revit Structure – osnovni nivo od 08. maja u Novom Sadu
Kurs AutoCAD Civil 3D – osnovni nivo od 02. aprila u Beogradu
Besplatna radionica za Advance Steel na Fakultetu za Mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu – 13. april u Kraljevu

 

Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu i TeamCAD vas pozivaju na besplatnu radionicu za program Advance Steel

 

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da nam se pridružite na besplatnoj radionici za Autodesk program Advance Steel koja će biti održana na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu.


Datum: petak 13. april 2018. godine
Vreme održavanja: 11:00 h – 16:00 h
Mesto: Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Dositejeva 19 

Tema: Upoznavanje učesnika radionice sa osnovnim mogućnostima programa kroz primere čeličnih konstrukcija. 

Agenda: 

 • modelovanje konstrukcije,
 • pozicioniranje elemenata,
 • generisanje grafičke i numeričke dokumentacije

Za prisustvo na radionici neophodno je poznavanje rada u program AutoCAD.

Učešće na radionici za Autodesk program Advance Steel je bez kotizacije. Broj mesta je ograničen. Iz iste firme moguće je prijaviti maksimalno dvoje učesnika.

Molimo Vas da se prijavite na ovoj adresi

Ukoliko imate dodatna pitanja, predloge ili sugestije slobodno nas kontaktirajte.
 
Kontakt telefon: 011 3015043
Kontakt osoba: Anđelija Sandić, d.i.a.
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.