TeamCAD webShop   +381 (0)11 3015043 / 3131864        

AutoCAD Mechanical

Pravo rešenje za korisnike koji ne žele da prilagođavaju AutoCAD, već žele gotov i moderno objedinjen alat za rad u 2D u proizvodnom mašinstvu. Impresivna biblioteka od preko million standardnih elemenata, dodatne rutine za crtanje, perfektno šrafiranje, kotiranje, mašinski proračuni i izrada tehničke dokumentacije, svakako su jak argument za korišćenje ovog programa.

AutoCAD Mechanical u sebi sadrži kompletan AutoCAD. AutoCAD Mechanical ima asocijativnost sa Inventor part fajlovima. U programu je moguće otvoriti Inventor part ili assembly fajl, kreirati tehničku dokumentaciju sa projekcijama, pogledima, detaljima... Dimenzije se automatski crtaju na osnovu parametara iz part fajla. 

Namena programa je potpuno prilagođavanje načina rada i izgleda AutoCAD‐a, potrebama 2D projektovanja, konstruisanja ili crtanja u mašinskoj struci. Poboljšanje se ogleda u prilagođenim komandama za crtanje  i  editovanje tipskih  objekata kao što su: pomoćne linije, specijalni tipovi linija, kotiranje, šrafiranje, rad sa lejerima, kreiranje i manipulacija 2D sklopovima i  tehničkom dokumentacijom,  crtanje  napomena i sl. U program su ugrađeni različiti proračuni mašinskih elemenata (proračuni opruga, ležajeva, vratila...) i preko million standardnih mašinskih elemenata u skladu sa 18 različitih industrijskih  standarda. Tokom instalacije programa moguće je odabrati različite industrijske standarde za standardne mašinske elemente, među kojima su ISO, DIN, ANSI, AFNOR, SS, SCN, SNS, UNI, JIS, BS, GOST itd.

AutoCAD Mechanical: 

  • Omogućava potpuni originalni DWG format 
  • Baziran je na standardima 
  • Kreiran za izradu 2D mašinskih crteža i projekata 
  • Sadrži inteligentne inženjerske alate 

Po nezavisnom istraživanju produktivnosti u odnosu  na AutoCAD, prednosti AutoCAD Mechanicala su:

  • Izrada crteža i označavanje je 55% brže 
  • Pri projektovanju i inženjerskim zadacima je 85% brži 
  • Smanjenje broja potrebnih komandi za izvršenje određenog zadatka je 60%

Preuzmite PDF fajl - Prednosti programa Autodesk AutoCAD Mechanical u odnosu na Autodesk AutoCAD