Počnite da koristite AutoCAD Web

Generacije korisnika CAD softvera su morale da naprave crteže velikog formata, umotaju ih u tubu za crteže i ponesu ih sa sobom na gradilište. Zatim, postojao je zanimljiv trenutak kada po vetrovitom danu morate da stavite cigle pridržavaju crtež da ne odleti, da bi sa timovima koji rade na gradilištu mogli da pregledate izmene. Ti dani su, srećom, prošli!

 

 

AutoCAD Web vam pruža pristup softverima AutoCAD na mreži i AutoCAD na mobilnom uređaju (koji je takođe deo vašeg AutoCAD ili AutoCAD LT najma) i daje neverovatnu fleksibilnost i pokretljivost vašim projektima u njegovom DWG formatu. Možete da otpremite vaše DWG fajlove na cloud i bukvalno ponesete svoje crteže sa sobom. Svuda.

Uz AutoCAD Web, sada možete da pregledate i menjate DWG dokumenta u cloudu, koristeći najnoviju mobilnu tehnologiju. Možete da koristite tablet i stylus olovku ili čak pametni telefon. Android uređaji su takođe sasvim kompatibilni, što čini da čitav svet uređaja bude dostupan za mobilnu DWG funkcionalnost.

A šta možete da radite sa softverom AutoCAD na mreži ili na mobilnom uređaju? Pa, omogućava neke nove uštede u produktivnosti u okviru vaše DWG funkcije u vašoj kompaniji ili organizaciji. Evo nekoliko tačaka koje opravdavaju upotrebe aplikacije AutoCAD Web.

 

Interfejs

AutoCAD na mreži i AutoCAD na mobilnom uređaju pružaju onaj udoban, poznati osećaj koji pruža AutoCAD, sa istim korisničkim iskustvom koje imate kada koristite AutoCAD na svom desktop računaru ili laptopu.

 

 AutoCAD na mreži prikazuje tipičan DWG dokument.


Autodesk se osigurao da prelazak korisnika bude neprimetan obezbedivši da sve uobičajene metodologije i tokovi rada ostanu isti. Ikonografija je takođe identična. Ikone koje vidite u AutoCAD Web su iste one koje vidite u softveru AutoCAD ili u AutoCAD LT. AutoCAD Web sada ima traku na vrhu ekrana, kao liniju komandi i pojednostavljen status bar za podešavanja vaših crteža.
Mobilni interfejs je sasvim intuitivan i omogućava upotrebu stylus olovke i pokreta kako bi iskustvo bilo što jednostavnije. Kako bismo voleli da smo i ranije imali ovaku tehnologiju. Bilo bi revolucionarno!

 

AutoCAD na mobilnom iPhone uređaju


Revizije DWG dokumenata

Najnoviji DWG dokument je dostupan na cloudu, dozvoljavajući u crtežima promene u realnom vremenu i uštedu vremena. Na primer, sada nema potrebe da se vraćate i ažurirate revizije napravljene na štampanoj verziji dokumenta.

AutoCAD Web omogućava korisniku (u pretraživaču i u mobilnom uređaju) da pravi izmene na DWG dokumentu. Geometrija može da se ažurira i da se isprave napomene. Sa novom funkcijom „Trace“, može uspešno da se izvede označavanje DWG dokumenata. Sa oznakom vlasništva, CAD menadžeri mogu da vide ko je i kada napravio izmene.

Te izmene su sačuvane u realnom vremenu u DWG dokumentu u cloudu i omogućavaju svima u kancelariji da otvore najnoviju verziju DWG dokumenta i primene te izmene. Ovo štedi mnogo vremena koje bi se utrošilo na putovanja i povećava produktivnost CAD funkcija u kancelariji.

 

 
Upravljanje dokumentima

Korišćenjem vašeg Autodesk naloga, brzo i lako možete pristupiti dokumentima i datotekama direktno u cloudu iz trake sa alatkama za brzi pristup (Quick Access Toolbar- QAT) u AutoCAD desktop aplikaciji. Ovo zahteva preuzimanje malog drajvera (oko 30 sekundi na PC-u, možda i manje).

 

 

Ukoliko već imate pristup dokumentima na cloudu – kao što su Microsoft OneDrive ili Google Drive – takođe možete da ih povežete sa tim lokacijama. AutoCAD Web vam omogućava da se povežete sa sledećim lokacijama za skladištenje podataka:

  • Autodesk Docs
  • Autodesk Drive
  • Box
  • Dropbox
  • Google Drive
  • OneDrive

Jedna od novih uzbudljivih opcija u aplikaciji AutoCAD Web je mogućnost da sada jednostavno prevučete i spustite dokument u radni prostor zasnovan na pretraživaču, smanjujući potrebu da dokumente čuvate u cloudu. Upravo je to još jedan dodatak koji doprinosi produktivnosti.

 

Zaključak

Istražite odobrenja za vaš Autodesk nalog. Ukoliko je korporativan, možda ćete morati da dobijete pristup od vašeg IT odeljenja ili stručnjaka.
Takođe, potražite AutoCAD u vašoj prodavnici mobilnih aplikacija (Apple App Store i Google Play) kako biste ga instalirali. Uradite to i videćete kako može da bude koristan AutoCAD na telefonu!

 

Izvor: Autodesk

Prevod i adaptacija: Hristina Antić, Marko Kozlica

 

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi softvera AutoCAD ili AutoCAD LT  ili vas zanima neki od naših kurseva, možete nas kontaktirati putem telefona 011 301 50 43 ili kontakt forme.

 


© 2023 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.