Autodesk je kupio AI softver za urbani razvoj “Spacemaker” za 240 miliona USD

Autodesk je postao vlasnik Norveške kompanije “Spacemaker” za 240 miliona dolara sa ciljem da pomogne arhitektama, urbanistima i investitorima, da brže donose odluke o projektu tokom početne faze planiranja.

Autodesk je kupio AI softver za urbani razvoj “Spacemaker”

Ova Autodeskova akvizicija je poslednja u nizu, nakon kupovine startup kompanije “Pype” i njihovog alata za upravljanje projektima konstrukcije, koja je izvršena početkom godine. Ukupno, u pitanju je pet cloud servisa za građevinarstvokoje je Autodesk kupio od 2017. godine.

Endrju Anagnost (Andrew Anagnost), izvršni direktor Autodeska, izjavio je tom prilikom: “Spacemaker je lekcija o snazi shvatanja dešavanja iz realnog života i automatizacije, koja projektantima i dizajnerima omogućava da stvaraju i testiraju ideje urbanog razvoja za samo nekoliko minuta”.

Dodao je: “Ovo je nešto ka čemu strateški stremimo (kao kompanija), i što se tiče naših proizvoda koje razvijamo interno, sa mogućnostima koje su zasnovane na tehnologijama poslednje generacije, i što se tiče kompanija koje želimo da kupimo. Pratili smo ovu vrstu alata već neko vreme, i aplikaciju koju je “Spacemaker” razvio možemo okarakterisati u skladu sa našom terminologijom, kao alat za generativni dizajn za urbanističko planiranje, što praktično znači da mašina generiše opcije za aplikacije koje se bave planiranjem infrastrukture. “Spacemaker” se stvarno ističe u okviru cloud tehnologija, veštačke inteligencije (AI), nauke o podacima, kako bi zaista pomogli ljudima da istraže višestruke opcije i odluče se za najbolju.”

Autodesk je kupio AI softver za urbani razvoj “Spacemaker”

Ovaj cloud alat koji koristi AI i generativni dizajn, omogućava korisnicima da razmotre različite ulazne podatke koji utiču na projektovanje, kao što su: mape, teren, osvetljenje, saobraćaj, vetar, zoniranje, itd. Nakon toga nudi alternativni dizajn kako bi iskoristio sve prednosti te konkretne lokacije.

“Spacemakerovo transformaciono rešenje će omogućiti dizajnerima i projektantima da donose odluke na osnovu konkretnih podataka i reše neke od najvećih izazova koji su pred nama”, rekla je tom prilikom Autodeskova viša potpredsednica rešenja za projektovanje u građevinarstvu (AEC Design Solutions) Ejmi Bunzel (Amy Bunszel).

Izvor:
San Francisco Business Times
TechCrunch

Dodatne informacije o Revitu pogledajte ovde ili nas kontaktirajte telefonom +381 11 301 50 43 ili putem kontakt forme.


© 2020 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Bulevar Mihaila Pupina 10V / 224 (II sprat)
11070 Novi Beograd, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.