Revit je prva BIM platforma sa dualnom IFC4 sertifikacijom za izvoz fajlova

Motivacija za bolju interoperabilnost i saradnju oblikuje budućnost Autodesk Revit programa

Šta je novo u Revitu?

IFC4 Dualna Revit sertifikacija

Dualna IFC4 sertifikacija za izvoz fajlova. buildingSMART International (bSI), nosilac standarda za interoperabilnost i razmenu podataka u građevinskoj (AEC) industriji, sertifikovao je Revit za Industry Foundation Class 4 (IFC4) za izvoženje arhitektonskih i konstruktivnih modela.

Ova novina čini Revit prvom BIM platformom koja je sertifikovala izvoženje fajlova za arthitekturu i konstrukciju, poboljšavajući pristup referentnim podacima za saradnju na različitim platformama i proizvodima.

IFC sertifikacija se ne zaustavlja ovde, sledeća u planu je MEP sertifkacija za eksportovanje fajlova, dok će Autodeskovo članstvo u “Strateškom savetodavnom veću” (Strategic Advisory Council) obezbediti sertifikaciju I za druge otvorene industrijske standarde.


Izvor:
David Smolker
Autodesk Blog

 

Partnerstvo sa Open Design Alliance (ODA)

Amy Bunszel Autodesk

U septembru 2020. godine, Autodesk je objavio novo partnerstvo sa „Open Design Alliance“.

„Znamo da naši korisnici koriste različite alate kako bi postigli zacrtane ciljeve“, izjavila je tom prilikom Autodeskova viša potpredsednica rešenja za projektovanje u građevinarstvu (AEC Design Solutions) Ejmi Bunzel (Amy Bunszel). Partnerstvo omogućava pristup paketima za razvoj softvera (Software Development Kits – SDK, eng) za Revit u okviru ODA.

Bunzel je dodala: „Posvećeni smo stvaranju okruženja gde je saradnja efikasna i jednostavna, i gledajući u budućnost, zamišljamo budućnost u kojoj će naši korisnici biti oslobođeni glomaznih fajlova, u kojoj će deliti samo podatke koji su potrebni za postizanje željenog ishoda“-


Izvor:
Autodesk News

Dodatne informacije o Revitu pogledajte ovde ili nas kontaktirajte telefonom +381 11 301 50 43 ili putem kontakt forme.


© 2020 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Bulevar Mihaila Pupina 10V / 224 (II sprat)
11070 Novi Beograd, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.