Izašao je novi Inventor 2021

U jeku pandemije korona virusa, kada se mnoge aktivnosti zaustavljaju ili usporavaju, Autodesk po uobičajenoj tradiciji s proleća na tržište lansira novo izdanje Inventora. Nova verzija 2021 donosi unapređenja koja nisu prvoaprilska šala mada tako neverovatno zvuče.

Inventor 2021 šta je novo

Novine koje možete koristiti u izdanju 2021 su:

  • AnyCAD za Revit – Održava aktivnu vezu između podataka u Autodesk Revitu i Inventoru pomoću modula AnyCAD za besprekornu povezanost.
  • Automatizacija crteža - Donosi potpuno nove Sheet Metal šablone za izradu crteža; dodati su potpuno novi formati crteža za delove sa predefinisanim pogledima; novi šabloni su sa integrisanim iLogic skriptom koji upravlja postavljenim pogledima.
  • Unapređenja u Frame generatoru - Proširena je količina atributa koji se mogu dodavati pri podrazumevanom imenovanju elemenata u Frame generatoru; uvedena je mogućnost pravljenja grupa elemenata u izboru oblika i veličine profila čime se ubrzava odabir željenog profila; bolja vizuelizacija i mogućnost direktnog pomeranja i rotiranja postavljanog profila; Trim funkcija je dobila mogućnost izbora i zakrivljenih površina; Komanda Notch je dobila još dva nova profila za ukrajanje; Komanda Reuse je značajno unapređena kako bi se povećala produktivnost i skratilo vreme za njenu upotrebu.
  • Korisnički doživljaj - Dodat je tamni radni mod koji smanjuje zamaranje očiju pri dugotrajnom radu; komande kao što su Split, Thicken, Decal, Coil, Combine, Copy object i Bend sada se nalaze na Priperties panelu koji se pojavljuje pored panela Model browser.
  • Unapređenje perfomansi - Poboljšanja u iskorišćenju maksimalnih mogućnosti hardvera; mnogo brži odziv pri selektovanju više delova ili sklopova istovremeno; adaptivni delovi se sada brže ažuriraju pri promenama osnovnog dela.
  • Unapređenja pri modelovanju sklopova - Dodata je mogućnost za definisanje podrazumevnih imena za Tube & Pipe delove; rad sa komanadom Create Run je prebačen na Properties panel čime je omogućeno kontrolisanje trasa dok je komanda aktivna; dodata je mogućnost izvlačenja zavrtnjeva iz Bolted Connection grane u Model Browseru; proširene su opcije pri čuvanju fajla modela.
  • Unapređenja pri modelovanju delova - Urađena je mogućnost za brže biranje više tela ili površina; u Model Browser-u dodata je mogućnost prikazivanja dodatnih informacija vezanih za Feature; komanda Unwrap je unapređena i proširena; komanda Flange je proširana za opciju savijanja do referentne ravni; dodavanje Leader teksta u model prošireno je i sa mogućnošću dodavanja Custom osobina.
  • Unapređenja pri modelovanju crteža - Poboljšan je prikaz delova označanih kao „Referenced“; dodata je nova komanda Automated Centerlines na traku Annotate za brži prikaz željenih oznaka; poboljašana je mogućnost da Inventor prepozna cilindričnu površinu prilikom dimenzionisanja; dodata je opcija Rotated pri dimenzionisanju i pri tome kotnu liniju postavlja paralelno sa željenim pravcem; sada je moguće koristiti alat Measure i na crtežima.

Ovde možete preuzeti probnu verziju programa Inventor 2021

Vest pripremio: Nedeljko Šovljanski, MSc. Mech. Eng., Autodesk MFG Application Engineer


© 2024 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.