Render platforma iza “Love, Death, and Robots” serije

Jedna od najpopularnijih serija na Netflixu, “Love, Death and Robots” nastala je po ideji Tima Milera i Dejvida Fišera da kroz serijal od 18 kratih epizoda, punih naučne fantastike i horora, ožive stripove 70-ih godina. Svaka od epizoda u proseku traje 10 minuta i kompletno je animirana. Tim Miler, ujedno i vlasnik Blur studija, krenuo je u realizaciju ove ideje pozivajući umetnike i studije iz celog sveta da se priključe ovom projektu. Svaka epizoda ima različit umetnički potpis što i jeste bio cilj kada se inicijalno pokretao projekat, a na taj način omogućena je sloboda različitim umetnicima da naprave epizodu koja najbolje oslikava njihov stil. Blur studio kao vođa ovog projekta snimio je tri epizode „Sonnie’s Edge”, “Suits” i “Shape-Shifters”. Svaka od ovih epizoda ima specifične grafičke stilove gde su maksimalno iskoristili mogućnosti rendering platforme V-Ray. U epizodi „Sonnie’s Edge“ težilo se retro neon stilu sa digitalnim karakterima, nasuprot tome, epizodu „Suites“ karakteriše veoma stilizovan prikaz, dok se u epizodi „Shape-Shifters“ težilo ka hiperrealizmu.

Blur studio od 2009. godine u svom radnom toku koristi V-Ray kao rendering platformu, što im omogućava efikasnost i fleksibilnost u formiranju scena kao što su demonstrirali u seriji „Love, Death and Robots“.

Detaljniju priču možete pogledati na ovom linku.

Vest pripremio: Igor Lekić, mas. inž. arh., Senior Autodesk AEC Application Engineer, Autodesk Certified Instructor


© 2024 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.