• +381 11 3015043
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Pon - Pet 8:30 - 16:30

Novosti u programu Autodesk Inventor Professional 2020

Autodesk nastavlja da donosi poboljšanja koja su tražili korisnici Inventora. Kroz Autodeskov portal, korisnici su iznosili svoje ideje za poboljšanja koje su potom implementirane u softver.

Sada, prilikom krieranja spojeva u sklopu, moguće je selektovati centar pravog, kao i zakrivljenog slotovanog otvora. Ovo eliminiše potrebu za kreiranjem više geometrijskih ograničenja prilikom vezivanja elemenata za slotovane otvore.

Pomoću nove komande "Unwrap", mogu se kreirati razvijena stanja složenih limova dobijenih uz pomoć "Loft" komande, a koji ne mogu biti prikazani u razvijenom stanju uz pomoć dobro poznatih komandi "Unfold" ili "Flat Pattern". Uz pomoć funkcije "Unwrap", može se dobiti razvijeno stanje lima uz prikaz maksimalnih i minimalnih naprezanja, i pri tom definisati delove lima koji ne bi trebalo da budu deformisani. Ovako dobijenu površinu je moguće jednostavno prikazati na crtežima.

Inventor 2020 pruža "Read Only" funkcionalnost, što znači da može da se pokrene bez licence i da se tako pregleda bilo koji fajl. Ovo omogućuje svim korisnicima koji se ne bave dizajnom da izvrše merenja u modelu, izrade željene preseke modela, pregledaju listu materijala itd.

Autodesk Inventor 2020 sadrži nove funkcije koje se odnose na izradu zavojnica. Pored toga što se mogu koristiti skice kao profili za izradu oblika zavojnice, sada se mogu koristiti i postojeći solidi kao profili zavojnica, za koje mogu biti definisani i uglovi zaokretanja duž zavojnice.

U okruženju za partove su dodata unapređenja vezana za odabiranje željenog profila komplikovanih skica kod kojih se određene regije skice međusobno preklapaju.

Tu su sada mnogobrojna poboljšanja vezana za orkuženje "Frame Generator". Sada mogu biti definisani načini za automatsko dodeljivanje imena fajlova svih elemenata Frame generatora. Manipulisanje elementima je poboljšano, pa se sada može definisati ugao zaokretanja elementa, rastojanje od ose, položaj profila u odnosu na osu itd.

Omogućeno je istovremeno višestruko odsecanje krajeva elemenata bez potrebe da se ponavlja komanda. Nova poboljšanja donose značajna unapređenja i kod manuelno dodeljenih nestandardnih elemenata.

Kada se odsecaju cevi koje se međusobno spajaju, tu je opcija za obradu ivica tako da ugao odsecanja bude upravan na površinu. Na taj način opkrojeni profili cevi biće spremni za lasersko sečenje.

U komandama za produživanje i skraćivanje elemenata Frame generatora sada je dodata opcija uz pomoć koje se mogu definisati nesimetrična rastojanja. Komanda "Trim" omogućuje da se definiše strana elementa koja će biti uklonjenja. Izmene na dizajnu su sada lakše uz pomoć komande "Remove End Treatments" kojom se istovremeno može selektovati više željenih elemenata i u jednom koraku ukloniti prethodno definisane obrade. Tu su i poboljšanja koja se odnose na zatvaranje cevastih profila uz pomoć nove komande po imenu "Insert End Cap", koja nudi pregršt opcija poput definisanja oblika profila koji se zatvara, debljine ploče, uglova itd. Takođe, jednom definisane opcije se mogu kasnije sačuvati i ponovo koristiti tamo gde je potrebno. Može se kreirati i potom koristiti baza prilagođenih ploča za zatvaranje profila.

Inventor 2020 donosi dodatna unapređenja i kad je u pitanju korišćenje modela urađenih u nekom drugom softveru kao što su SolidWorks, CATIA, Rhino itd. Korišćenje automatski generisanih modela nastalih u programu Fusion360 je znatno lakše odabirom opcije "Reference Model" u Inventoru, a sve buduće promene na takvom modelu urađene u Fusionu360 biće odmah vidljive i u Inventoru. Autodesk uz pomoć tehnologije AnyCAD integrisane u Inventor, nastavlja da pruža korisnicima mogućnost da sarađuju sa bilo kim, bez obzira na CAD alate koje koriste.Tu su i primetna poboljšanja u izgledu korisničkog okruženja, koja će korisnicima omogućiti da umanje broj klikova. Nova verzija omogućuje rad na više modela i monitora istovremeno - samo se prebaci željena kartica na željeni monitor. Autodesk je poradio i na poboljšanjima opcionog panela komandi Extrude, Revolve, Sweep and Hole kako bi poboljšao funkcionalnost, produktivnost i obezbedio fleksibilnost koja je potrebna korisniku prilikom kreiranja geometrije. Pa je sada na primer postalo moguće odabrati profile iz više različitih skica, ne napuštajući željenu komandu i opcioni panel. Sada će korisnici moći da urade još više stvari za kraće vreme.

Nova verzija Inventora donosi poboljšanja u performansama što se naročito primećuje kod izrade složenih sklopova kao i pri korišćenju funkcije "pattern" u partovima i sklopovima. Ovo doprinosi većoj produktivnosti.

Preuzmite Inventor 2020 i testirajte pomenute funkcionalnosti i unapređenja koje donosi nova verzija.


© 2019 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.