• +381 11 3015043
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Pon - Pet 8:30 - 16:30

 

Danas obeležavamo 20 godina od dana objavljivanja prve verzije Inventora, jednog od najznačajnijih softvera za mašinsku industriju kompanije Autodesk. Stariji inženjeri se verovatno sećaju vremena kada su se mašinske konstrukcije crtale na papiru. Izmene i revizije postojećih crteža su bile jako spore i zahtevne. U odnosu na to, kada se 1982. godine pojavila prva verzija AutoCAD-a, mnogima je donela veliko olakšanje. 17 godina kasnije, tačnije 20. septembra 1999. godine, pojavio se Inventor. Dizajniranje konstrukcija pomoću ovog alata u početku je oduzimalo malo više vremena nego inače, ali su se zato izmene i revizije odvijale mnogo lakše i brže. Uz 3D funkcionalnost, ovo je jedan od glavnih razloga zašto je CAD softver generalno, pa i sam Inventor, postao toliko popularan.

Ideja na kojoj je nastao Inventor je dizajniranje i organizovanje konstrukcija na jasan i pregledan način čime bi se poboljšale performanse softvera, odnosno brže otvaranje i editovanje modela. U to vreme drugi CAD alati su kombinovali geometriju, strukturu sklopova i grafički prikaz uz niži nivo segmentacije podataka, zbog čega je sve moralo biti istovremeno učitano prilikom otvaranja željenog sklopa. Grafički prikaz se u Inventoru učitavao odmah, a sve drugo u pozadini kako bi se poboljšala efikasnost. Ovo je možda ulaženje u previše detalja, ali pozitivni efekti tog pristupa su naročito vidljivi na kompleksnim sklopovima čak i danas. Nije retkost da danas pojedini sklopovi broje i po 100.000 delova. Čak su zabeleženi slučajevi kada taj broj prelazi i preko 350.000. Kako bi držao korak sa potrebama korisnika, Inventor je postao bogatiji za nove mogućnosti za optimizaciju zahtevnih sklopova, takozvani „Express“ mod kao i opcije za optimizaciju grafičkog prikaza zahtevnih sklopova. Značajna unapređenja su se dogodila i kad su u pitanju 2D crteži, kao što su brži prikaz projekcija, brže ažuriranje crteža...

Poboljšanje performansi su u konstantnom fokusu tokom razvoja Inventora, kao i nove tehnologije. Nekada su inženjerske kancelarije posedovale CAD softver i hardver u vrednosti od pola miliona evra, a sada se polako prelazi na cloud rešenja. Jedno od najznačajnijih funkcija Inventora je generativni dizajn, čime je postalo moguće uraditi brzu analizu i simulaciju dizajniranog predmeta na samom početku tog procesa. Ono što su nekada celi timovi inženjera radili, nekada na više različitih softvera, sada može samo jedan inženjer uz pomoć Inventora.

Do danas, Inventor je pretrpeo mnogobrojna poboljšanja, a sa radošću i nestrpljenjem možemo očekivati još mnogo novih u godinama koje dolaze.

Inventore, srećan 20. rođendan!

Tekst pisao: Darko Ćaldović, dipl.inž.maš, Autodesk MFG application engineer

 TeamCAD kao autorizovani Autodesk trening centar (Autodesk Authorised Training Center) organizuje kurs Revit Architecture – Osnovni nivo u Beogradu

Početak kursa: ponedeljak 30. septembar 2019. godine
Završetak kursa: petak 11. oktobar 2019. godine
Cena kursa: 240 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja. Na cenu treba dodati PDV u iznosu od 20%.
Fond časova: 24 školska časa sa sertifikovanim Autodesk instruktorom
Dinamika održavanja kursa: 4 školska časa u terminima ponedeljak/sreda/petak od 17:00 do 20:30h

Predavač: Igor Lekić, mast. inž. arh., Senior Autodesk AEC Application Engineering, Autodesk Certified Instructor - Silver

Cena podrazumeva obuku u TeamCAD – Autodesk trening centru na Novom Beogradu

Sertifikat: Posle praktičnog polaganja ispita polaznik dobija Autodeskov sertifikat u PDF formatu na engleskom jeziku o odslušanom kursu sa jedinstvenim brojem koji važi u celom svetu.

Molimo Vas da potvrdite prisustvo na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
TeamCAD zadržava pravo da otkaže kurs ukoliko ne bude dovoljno prijavljenih polaznika.

Ovde možete pogledati plan i program kursa.


Lokacija: TeamCAD, Novi Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 10v / II sprat / apartman 224

Kontakt telefon: 011 301 50 43

 

 


TeamCAD kao autorizovani Autodesk trening centar organizuje kurs Revit MEP (mašinske instalacije) – Osnovni nivo u Beogradu

Početak kursa: utorak 1. oktobar 2019. godine
Završetak kursa: subota 12. oktobar 2019. godine
Cena kursa: 240 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja. Na cenu treba dodati PDV u iznosu od 20%.
Fond časova: 24 školska časa sa sertifikovanim Autodesk instruktorom
Dinamika održavanja kursa: 4 školska časa u sledećim terminima: utorkom i četvrtkom od 17:00 do 20:30 h, subotom od 10:00 do 13:30 h.

Cena podrazumeva obuku u TeamCAD trening centru na Novom Beogradu. https://teamcad.rs/index.php/srb/home/lokacije-i-kontakt/teamcad-novi-beograd

Sertifikat: Posle praktičnog polaganja ispita polaznik dobija zvanični Autodesk sertifikat u PDF formatu na engleskom jeziku o odslušanom kursu sa jedinstvenim brojem koji važi u celom svetu.

Molimo Vas da potvrdite prisustvo na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
TeamCAD zadržava pravo da otkaže kurs ukoliko ne bude dovoljno prijavljenih polaznika.

Ovde možete pogledati plan i program kursa.


Lokacija: TeamCAD, Novi Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 10v / II sprat / apartman 224

Kontakt telefon: 011 301 50 43

 

 


Strana 1 od 54

© 2019 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.