• +381 11 3015043
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Pon - Pet 8:30 - 16:30


Popust od 20% se odnosi na jednogodišnji, a popust od 25% na trogodišnji najam novih licenci za One AutoCAD (AutoCAD sa dodatnim alatima), AutoCAD LT, AutoCAD LT for Mac i AutoCAD Revit LT Suite.
Promotivni period traje do 31. jula 2019. godine.

Za više informacija, molimo Vas da nas kontaktirate na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 011 301 50 43.

 

 Nakon decenije neuspelih pokušaja automatskog generisanja planova objekata, neke od kompanija su iznenada pokazale da je to zapravo moguće. Veliki rast ljudske populacije povlači za sobom i zahteve za povećanjem kapaciteta prostora za stanovanje. Istraživanja u oblasti visokogradnje neretko se zasnivaju na automatizaciji procesa projektovanja kako bi se skratio proces, a zadržao ili poboljšao kvalitet. Jedan od načina koji pomaže da se proces skrati jeste upotreba algoritama za proveru varijanti rešenja u odnosu na zadate uslove. Današnji računari omogućavaju upotrebu velikog broja iteracija u rasporedu elemenata unutar objekta ili samih objekata na parceli, za šta bi tradicionalnim metodom bilo potrebno jako mnogo vremena da se ručno naprave različite kombinacije ili da se stekne potrebno iskustvo kako bi se brže došlo do rešenja. Jedna od aplikacija koja koristi algoritme kako bi se testirale mogućnosti na bazi Revita jeste Autodeskov projekat „Refinery“ koji je trenutno u beta fazi.

Na koji se način kompanije iz industrije kao što su WeWork, Higharc, Spacemaker, Archistar i TestFit služe algoritmima u oblasti visokogradnje možete pogledati detaljnije u tekstu na ovom linku.

Ukoliko želite da beta testirate Autodesk Refinery prijavite se na ovom linku.


Usled velikog interesovanja za besplatnu radionicu Revit Structure održanu 3. jula, TeamCAD je 10. jula održao još jednu takvu. Polaznici radionice su imali priliku da izrade planove oplate kroz timski rad u Revitu. Svi prisutni su istovremeno radili na istom modelu, gde su definisali parametre za crteže oplate, a potom pomoću tabela uradili pozicioniranje betonskih elemenata.

Tokom radionice, polaznicima je instruktor odgovorio na više pitanja, od kojih bismo neka izdvojili:
- Primena Revita kod prefabrikovanog betona
- Alati za pozicioniranje
- Štampa

Radionice je održala Mila Putić, dipl.inž.građ., autorizovani Autodesk instruktor i Certified Revit Professional.

 


Strana 1 od 48

© 2019 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.