AVIPLAN

PROJEKTOVANJE AERODROMA
Transoft Solutions programska rešenja za projektovanje aerodroma i pratećih objekata omogućavaju najnoviju tehnologiju za projektovanje najsloženijih betonskih platformi na aerodromu, kao i projektovanje rulnih staza i aerodromskih pista. 
Image
Programska rešenja iz oblasti aerodroma i pratećih objekata su sledeća:

AviPLAN – Vodeći paket programa za projektovanje, planiranje i funkcionisanje aerodroma. Uključuje sledeće programe:

 • AviPLAN Airside Pro – Napredni program za simulaciju kretanja i parkiranja aviona. Omogućava obimnu biblioteku 2D i 3D elemenata, simulaciju kretanja aviona i vozila, projektovanje signalizacije, analizu zaokreta rulnih staza…
 • AviPLAN Airside – Program sa osnovnim funkcijama za simulaciju menevrisanja i parkiranja aviona. Omogućava jednostavno planiranje i projektovanje  manevarskih površina aerodroma obuhvatajući alate za analizu putanja kretanja aviona, preko dijagrama potiska motora putničkog aviona, do projektovanja  parking pozicija;
 • AviPLAN Turn Pro – Program za skretanje i analize kretanja aviona i pomoćnih aerodromskih vozila baziran na CAD-u. Program omogućava preciznost, pouzdanost i efikasnost u svim 2D i 3D procenama kretanja po  betonskim površinama na aerodromu, rulnim stazama i pistama;
 • AviPLAN Turn – Program koji objedinjuje osnove kao što su obimne biblioteke aviona i pomoćnih aerodromskih vozila sa intuitivnim, korak po korak, projektantskim alatima kako bi se pojednostavila simulacija menevrisanja aviona. 
Aircraft Data Viewer – Pametna elektronska baza podataka za sve koji imaju potrebu za brzim i lakim pristupom tačnim specifikacijama aviona. Ova biblioteka sadrži ključne podatke i grafičke ilustracije za više od 450 modela aviona.

Brza simulacija kapaciteta aerodroma

Simulacija, vizualizacija i vrednovanje procesa ili  sistemske promene, modifikacija infrastrukture ili zahtevi za proširenje ili ostala šta-ako scenatija konačno omogućavaju zainteresovanim stranama da donose utemeljenije odluke, pre nego što nastanu značajni troškovi.

Sa programima ArcPORT i AirTOp, posledice upravljačkih izbora mogu se ispitati i testirati virtuelno, kako bi se predvidele buduće performanse ključnih pokazatelja učinka i smanjila mogućnost skupih grešaka.
Image
AIRTOP

Modul Airside Aircraft Movements omogućava aerodromskim vlastima i operaterima da procene i poboljšaju aerodromski kapacitet modelovanjem kretanja vazduhoplova u zračnoj luci.

Podržano modelovanje zasnovano na pravilima:
 • Dodela parkinga/izlaza,
 • Push/pull procedure, taxibot/Etaxi,
 • Kontrola taxi protoka,
 • Izbor ulaska/izlaska sa piste,
 • Redoslad jedne/više pista,
 • Prelazak piste,
 • Upravljanje okretanjem,
 • Procedure odmrzavanja,
 • Merenje tla i DMAN,
 • Dinamičke promene smera piste, itd.
Pri reorganizaciji taksi ruta, primeni konfiguracije mešovitog režima piste ili primeni nove zemaljske opreme, mogu se vizualizovati potencijalna uska grla i mogu se testirati alternativna scenarija.
Image
Image
ARCPORT

ArcPORT je program za brzu simulaciju i analizu kretanja putnika i prtljaga na aerodromskim terminalima i drugim putničkim tranzitnim objektima. Program nudi napredne funkcije za modelovanje, simulaciju i evaluaciju opeacija, efikasnosti i kapaciteta kompletnih terminala ili izolovanih procesa kao što su hale za prijavu, obezbeđenje, imigraciju ili saloni za čekanje.

ArcPORT koriste projektanti, planeri, avio-kompanije kod procene dizajna, promene procesa ili promene sistema, zahteva za modifikacijom ili proširenjem infrastrukture i mnogih drugih šta-ako scenarija. Na ovaj način sve zainteresovane strane mogu doneti odluke na osnovu bolje informisanosti pre nastanka značajnih troškova.

UPIT

KURS

TEHNIČKA PODRŠKA

BESPLATNE INFORMACIJE

KORISNE ADRESE

DODACI

© 2023 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.