AUTODESK INVENTOR NASTRAN

Program za simulacije na bazi metode konačnih elemenata

AUTODESK INVENTOR NASTRAN

Program za simulacije na bazi metode konačnih elemenata
Program Autodesk Inventor Nastran služi za analizu proizvoda metodom konačnih elemenata (FEA) i u potpunosti je integrisan u program Autodesk Inventor. Baziran je na jezgru programa Autodesk Nastran i nudi simulaciju koja se odnosi na više analiza kao što su linearna i nelinearna opterećenja, dinamiku i prenos toplote.

Da bi zadovoljili zahteve sve konkurentnijeg globalnog tržišta, kompanije su suočene sa intenzivnim pritiskom da konstantno inoviraju, smanjuju razvojne cikluse i vreme izlaska proizvoda na tržište, izbegavaju neuspehe na terenu da bi ostale profitabilne. Postoje prednosti koje program za FEA analizu integrisan u CAD program može doneti u proces razvoja proizvoda.

Podaci o materijalu su od vitalnog značaja za tačnost simulacije u okviru projektovanja. Simulacija materijala poput metala, kompozita, gume i plastike pomaže korisnicima da saznaju više o tome kako će se proizvod ponašati prilikom opterećenja. Autodesk Inventor Nastran podržava širok spektar linearnih i nelinearnih materijala koji omogućavaju bolje razumevanje realnog ponašanja proizvoda.

Moguće je uraditi osnovnu analizu za istraživanje održivog dizajna i verifikaciju koncepta, a potom preći na naprednu analizu ukoliko su potrebni efikasniji analitički alati. Autodesk Inventor Nastran poseduje širok spektar mogućnosti analize od osnovnih do naprednih linearnih i nelinearnih opterećenja i dinamičkih analiza.

Raniji naziv programa Autodesk Inventor Nastran je bio Autodesk Nastran In-CAD.

UPIT

KURS

TEHNIČKA PODRŠKA

BESPLATNE INFORMACIJE

KORISNE ADRESE

DODACI

© 2023 TeamCAD d.o.o. Sva prava su zadržana.
Šumadijska 47 / VI sprat, stan 67
11080 Zemun, Srbija
office@TeamCAD.rs

Dobrodošli na www.teamcad.rs! Ovaj internet sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Više detalja.